Kvällens recept

I - Landsbiff

ingredienser:

300 - 400g Köttfärs
Krüddor

Gör såhär:
 Blöt händerna under kranen och vänd upp och ner på köttfärspaketet. Seså, snåla inte nu, Massera köttet så att fibrerna knüts samman i en och samma homogena och smidiga klump. Massera den sedan platt mot skärbrädan och försök att få den rund och jämntjock. En gaffel kan har vara behjälplig. Lägg ner en redig smörklick i en schtekhet panna och vänta till smöret har fått güllenbrun färg. När biffen är på plats passa nu på att krüdda den med något grönt för att ge vår anrättning en nüttigare framtoning. Schtek på hög värme tills blod har börjat tränga igenom den oschtekta sida. När detta framträder vänder du på biffen och schteker tills blodet tränger igenom även på denna sida.

Biffen serveras med fördel utan någonting till med en generös klick vitlökssmör och en minst lika generös klick Bearnaisesås. Lohmanders färdiggjorda är min rekommendation.

smaklig måltid!


image32


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0