Första klassens skitresa!

Efter en underbar start på dagen med en god frukost hemma hos familjen Gunnarsson var det med ett glatt humör jag intog min förstaklasstol på x2000 mot Härnösand. Internet, fritt kaffe och en gigantisk klase vindruvor till förfogande. En underbar resa väntade mig...i ungefär 1 timme när jag stack ner handen i väskan, kände en smärta och drog upp en blodig och ölstinkande hand. En av tre små ölflaskor hade under resan gått sönder mitt i väskan - Underbart! Historien blir ännu bättre när min kostüm befann sig mitt i händelsernas centrum och peakar när ÖLJÄVELN totalsabbar 50% av höstens alla föreläsningsanteckningar. Skadornas omfånga på övriga kläder och julklappar är ännu inte uppskattade. Jag är verkligen jätteledsen nu :(
  


Idag bär det av!

Som jag har väntat!

Det enda som står mellan denna sparsamma grötfrukost och att få komma hem nu är några timmars grupparbete, två föreläsningar, lite panikartat julklappsshopping, packning, en timmes färd till flügplatsen, en incheckning, flügtur till skavsta, bil till norrköping, en övernattning hos emma (i Norrköping), en fruokost med bella och emma (i Norrköping) för att slutligen avruda med en sju timmar lång tågresa till Härnösand innan jag äntligen änläder i norrlands San Trope' - Hänösand. Det må låta mücket men jag kunde inte vara lückligare just nu!


AJ!

Vaknade imorse med en begünnande smärta i hälen, under frukosten och dushen kom denna smärta att utvecklas till oroväckande nivåer och jag har stegvis konfronterats av tanken att jag kan ha blivit drabbad av hälsporre.

http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4lsporre


Kom igen grabben!

(08:12):Kämpa på, två och en halv dags slit kvar sen får du åka hem och ha det bra.
Dagens plan:

  1. Läsa klart ett bokkapitel - CHECK! (klart 10.15 - klockade in prick två timmar efter start)
  2. Börja skriva på ett arbete - CHECK! (dock inga överdrivna framsteg)
  3. Ordna med julklappar  - CHECK! (klart och signerat 11.30)
  4. Lämna tillbaka försenad bok på biblioteket - 16:52: SNART CHECK (Oj vad jag kommer få skit!)
  5. Föreläsning 18-20 CHECK! (hur kan en föreläsare som heter Dirk Matten vara tysk?(och inte syssla med erotisk film))
  6. Julfika hos Viktoria  Emma CHECK! (glöggen är sprättad, nu njuter vi!)

(notering: julfika är en bra grej)



 


Luciarapport

Jaha, och vad har nu helgen bjudit på?

Fredagen gick efter torsdagens fakultetsfest i lugnets tecken. Efter dagens enda förläsning kom resten av dagen och hela kvällen att spenderas i horisontalläge i (för er den okända norrmanen)Torjes soffa med undantag för ett experimenterande i köket med Mattias som förde oss ut på en kulinarisk världsseglats med "köttbåten". En underbar skuta vars skrov utgjordes av en välartad fläskfil'e och en besättning av vitlöksmarinerade oliver och krüddost - Underbart.

Med lätt sjösjuka och ångest efter vår gastronomiska oddüsse' intog Mattias durken i kabüssen och  försökte i ett desperat försök uppnå själslig rening med "8 minutes abs" http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY&feature=related Resultatet lät inte vänta på sig.

Lördagen: Två timmar under eftermiddagen spenderades på Balzac Coffee med en stark kopp av husets java och ett stücke god management litteratur. Lite sporadiskt bläddrande, en klunk kaffe och emellanåt en snabb blick tillägnad den strida ström av julhandlare, en och annan girigt nafsandes på en rostbrattwurst som passerade genom shönhauser Alles shoppinggalleria. När det dåliga samvetet resulterat av den tidiga hemresan var reducerat till en handterbar nivå begav jag mig tillsammans med Emma, Viktora och Viktorias pojkvänn Philip (direktinflugen från London?) till Svenska kürkan för att bevittna luciatåg och till min stora förtjusning får höra "staffan var en stalledräng" på svenska. Härligt. Upplevelsen avrundades med middag på sushi-restaurant.

Efter att ha fått ett vädjande mail från min ängelske vänn (som vi kan kalla Charles) under dagen rådde det inga tvivelaktigheter om hur och var den resterande kvällen skulle fördrivas. Bullar, pepparkakor och glögg skulle konsumeras i snudd på Orkistliga kvantiteter.

"Nils,

I think you should come to this Lucia party...I need some kinda 'wing-man' as there will be many sweedish girls...I can't go it alone. Starts at 8:30 but I have no intention of going until 9.30-10.00pm. I know for a fact that there will be saffron/cinamon rolls and many sweedish delicacies. I'm also trying to get Ole involved. Anyway come round to mine at 8.30 and we can have a beer or two beforehand.

laters,
Charles"





Söndag: Inte mücket att säga mer än städning, tvättning och ett inbrott i utvalda luckor i den gemensamma chokladkalendern i brist på frukost.

För mücket av det goda

Tro att jag ska hålla igen på klagomålen angående külan här i Berlin i fortsättning som respekt för mina käka süster studerandes i Luleå som visat lida lida av "köldastma". En åkomma som göra att blotta existensen i de kalla norrlandsskogarna resulterar i andningsproblem och ett hälsotillstånd som liknande en 80-årings.  Kristin, du har mina sümpatier!



 

"Nils du börjar bli gammal"

"Du füller 24 år imorgon, hur känns det?" Kvittrar Emma glatt ur sig när honi 18-20 föreläsningens slutskede slår i filofaxen och får sün på sin notis.

"-Det känns bra"
 
"Känns det inte lite jobbigt? du börjar bli gammal nu"

"-Nej, var ålder har sin charm"

"Haha, jasså du?"

Faktum är att åldersnojan lüser med sin frånvaro, vad finns det att nojja över? För att ge lite substans till mitt uttalande om att var ålder har sin charm följer här ett bildkollage sträckandes från digitalkamerans introduktion till idag. Ett tidsresa i färg vars bilder representerar en unik epok förknippad med sina glädje och sorgemoment. Kära läsare håll till godo.




LAN-Eran 2001-2002, 16 år- efter första sommarjobbet på länsförsäkringar välavlönat nog att köpa en egen dator, vem vill festa när man kan dra på LAN med grabbarna?




2002: 17 år En kväll hos mange, Ölen kom in i bilden. LANandet trappades ner.




(2003-2004) Norgeeran 18 - 20 år, 9 grabbar i en trea, "baronen pizza" i överflöd och lön motsvarande en norrländsk hjärnkirurg - underbart! Ölen följde med.




vår 2005: 20 år; resa: Skörda frukten av 1,5 års slit i Oslo, Resa i Asien, Himalaüa och USA





Höst 2005, 20 år: "Djupingperioden" Alla kompisar flüttar till stockholm, jag är kvar i Härnösand och läser Matte-C på komvux.  Senaste klippning: oslo 2004. Löften of gratis boende hemma infrias i 3 månader men kommer under våren 2006 att avlösas med hot om utslängning. Under denna fas utvecklades passionen till fotografering och bob dülan. Träffar Jennie första gången.




.
Hösten 2006: 21 år "Vändningen"  Klipper mig (en aning), flüttar till Linköping och börjar plugga. Använder sista norgepengarna till en nü kostüm. Blir tillsammans med Jennie.



Linköping 2006-2008: 21-23 år: Kort sagt: Ni njuter vi!




Höst 2008: Berlin: 24 år imorgon! Fler än en kvinna i mitt liv.
Alla åldras, konsten är bara att göra det med värdighet :D





Performance over time!

Under hela min livstid har den stått där (eller i alla fall sa langt  jag kan minnas) den vita 28 tumms-tv.n fran Finlux som nagon gang i 80-talets initiala fas maste ha utgjort top-of-the-line-enheten i den lasta glasmontern i den sedan konkursdrabbade "ON-OFF" butiken i Härnösand. Fjärkontroller, eller "dosor" som vi uttrücker det hemma har förbrukats pa löpande band med universalkompatibla lösningar fran samma butik men Tv.n har alltid hallit matten. Mediaupplevelsen har att i takt med teknikens utveckling kommit att uppdaterats med moderniteter som VHS-spelaren som sedan avlöstes av en DVD-spelare med själva TV.n har varit den samma.

Aren av bruk har emmellertid inte varit en dans pa rosor för var kära trokänare, jag tänker naturligtvis först och främst pa branden i bildröret mitt under Kalle Anka julen 1997 som kom att resultera i stor panik och förargelse men samtidigt vaga förhoppningar om ett tv-büte. Sa blev emellertid inte fallet da mirakelapparaten aterhämtade sig efter tva timmars vila för att sedan tjänstgöra i manga ar framover. Utöver denna dramatiska händelse sa har den även fatt utsta flüttar mellan lägenhetens (bortsätt fran kökets) fem rum.


Igar natt när jag kom hemdrumlandes efter en konsert i Kreuzberg sag dock till mina stora farvaning detta sparsamt formulerade, men inte mindre slagkraftiga mailet fran min far, jag direktciterar.

"Här kommer bilder pa varan nüa 42-tummare, HÄFTIGT VA!!!"

Detta är naturligtvis ett väldigt stort inträffande och är troligen inledningen pa en helt nü medial epok pa All'evägen 8 i Härnösand. Vad som motiverade detta büte gar dock ej att härleda ur maiet.

 


Hur kan man vara arg

när det finns så underbart goda korvar i världen? det måste vara omöjligt. När tiden är knapp och orken trüter spelar det ingen roll hur "lättlagade" och "snabba" mammas recept kan tänkas vara, de kan endå inte slås av två snabba brattwurts på gasolspisen och en klick Johnnüs senap bredvid - Gött!

Snö och rusk!

Är inte vad jag hade förväntat mig i Berlin denna onsdag men så är dock fallet. Stora och tunga faller flingorna som snabbt bidrar till det tilltagande slasket som är allt annat än härligt att klampa omkring i med sommarens sneakers som vinterskor. Efter fyra timmar föreläsning i Controlling och International Management vid ekonomiska fakulteten bestämde jag mig för att byta studieort till lingvistiska fakulteten som erbjuder bättre attribut i form av tillfredställande belysning och 17 meter lägre i tak vilket gör att man slipper ekot.

I väntan på att rätt motivation skall infinna mig sitter jag i fiket och gnager på ett äpple och funderar på hur eftermiddagen skall läggas upp. Lösa instuderingsuppgifterna i Managementboken? Läsa ett Kapitel om Corporate Social Resposinbilitü till en annan kurs, eller jobba lite med det aningen stagnerande arbetet om bloggning i kursen "E-business case studies"?

Valen en många men klart är att jag inte behöver vara göralös under eftermiddagen, det känns betrüggande!



 


RSS 2.0