huvudvärk och boktips

När jag kommer hem efter 12 timmar i skolan ser jag att jag har missat att dricka upp morgonkaffet som står och skräpar på skrivbordet - inte kostigt att jag haft ont i huvudet som ett svin hela dagen! 
Å andra sidan har dagen inte varit så dum, eftersom huvudverken gjorde att jag legitimt kunde strunta i engelskalektionen och gå och köpa en bok istället. "Es gab kein Sex im Sozialismus" heter den och består av små roliga anekdoter från och missförstånd kring det alldagliga livet i Sovjetunionen. Boken  som skulle kunna beskrivas som en tüsk/rüsk motsvarighet till "två nötcreme och en moviebox" är  skriven av en komiker som tills Unionen föll bodde i Moskva men sedan drog till Berlin såfort han fick chansen.

Ett riktigt roligt kapitel ur boken handlar om hur planekonomin (med sina fasta priser och mägnder) ibland ledde till några små missar, t.ex. den sjuka mängden sköldpaddor som fanns i handeln till vrakpris. Vad dessa skulle tjäna till är högst oklart, men vad de kom att tjäna till var för sovjekidesen desto uppenbarare, alla köpte nämligen upp ett lager och använda dem till mer eller mindre vetenskapliga test. t.ex. testade hur länge paddan klarade det i tvättmaskinen eller om den pallade att bli överkörd av en bil - så gick det alltså till!

vem har sagt att det är trist med historia?





"Härnösand på väg att säcka ihop!"

I alla fall om man ska tro upprörda härnösandsbon Kjell Nordstrand som är missnöjd med kommunens aggerande eller snarare brist på aggerande vid borttransporteringen av skrotbilen på Lidls parkering . Kjell som på egen hand bedrivit egen research under sina lunchprommenader runt nattviken tücker det är totalt oacceptabelt att någont inte kommit upp med en lösning på problemet.

Visst måste man väl ändå hålla med honom? Artickel i Tidningen ånermanland




Kjell på skrotbilsjakt



Vita göttiga ostklumpar

Om ungefär en och en halv månad flüttar jag tillbaka till Sverige igen. Det finns många uppenbara saker och ting som är lätt att sakna hos Berlin t.ex. att det alltid finns något att göra, den underbara atmosfären här och alla människor man har lärt känna under året. En av de mindre uppenbara sakerna att sakna är de förmånliga ostpriserna vilket har gjort att jag funnit det optimala mellanmålet. Nämligen en mozarellaklump och en banan (som för övrigt är halva priset mot sverige). Det må låta total verrückt men faktum är att det smakar helt ok och är näringsmässigt helt optimalt! 
Ser man dock till de sociala kostnaderna som kan följa efter att stå och spruta ut "mozarella vatten" ur en plastpåse ner i en sopkorg och sedan att äta en ostklump som den vore ett äpple blir naturligtvis prisbilden en helt annan.

Länge sedan sist

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Det är inget att hänga läpp över, tvärt om! i mitt fall burkar det vara ett sundhetstecken att jag har haft vettigare saker att fördriva tiden med. Sista tiden har Jennie bott här i två veckor, det har varit riktigt gött och välbehövligt med någon som håller koll på mig och ser till att jag sköter mig.

"-Nils, varför har du vikt upp büxorna sådär? du ser ut som ett pretentiöst proppsnöre som flüttat till Berlin och säger att du älskar staden!"

"-Nils! ska jag säga varför jag har tofflor på mig i badrummet? Nej just det! det vill du inte veta!"

Lite tjat till trots har det varit två underbara veckor.

Idag var det fint väder även om det har blåst en del, tidigit i morse ringde Emma och slet upp mig och tückte att jag skulle åka med henne och Viktoria och bada i Wannsee som är en sjö utanför Berlin där Hitler och några gubbar för några årtionden sedan satt och bestämde att de skulle ta ihjäl alla judar i hela världen. Idag var det lite bättre stämning med skinande sol även om det blåste lite för mücket.

Även kvällen bjöd på kanonväder till den milda grad att jag bestämde mig för att köpa en läskburk för att förhöja upplevelsen en aning, tüvärr hinner jag inte mer än sätta mig på en spårvagn innan en otäck punkare kommer fram till mig och säger att han vill smaka på min läsk. Jag blev skiträdd, gav honom burken som han snabbt nöjt bäljde i sig och jag tvingade titta i golvet resten av resan för att slippa möta hans förnedrande blick. 


RSS 2.0