Sydkorea

För några veckor sedan svor jag en ed för mig själv att jag aldrig mer skulle skriva ett inlägg på denna blogg så länge samma skitbloggverktyg existerar, en ursäkt som tycks ha mottagits med föga förståelse från mamma. SÅ mamma, detta inlägg är dig till.

Inte mycket har hänt på sista tiden, vi jobbar och står i på dagarna. En dag består ofta i att vi sitter och läser en hiskelig massa teoretiska rapporter om av allsköns ekonomiskt slag, diskuterar ett upplägg eller försöka boka in någon intervju. Intervjuerna är överlägset roligast, vi har haft turen att få intervjua personer på höga nivåer inom organisationen vilket är enormt intressant och lärorikt. Att sitta och läsa böcker om internationaliseringsstrategier i olika textböcker är inte så upphetsande i sig men befinner man sig på plats i Kina där marknaden växer så det knakar och man har turen att få vara med och ta del av det live blir det helt plötsligt väldigt intressant.

För några veckor kom kaptenen på Volvoskutan och kollade läget på kontoret, jag tog läget i akt och hängde med på  VD Leif Johanssons presentation:

 

 

 

På kvällarna är vi i regel så trötta att vi inte orkar göra så mycket, lyckligtvis har vi ett gym i källaren där vi kan slå ihjäl tiden.  För någon månad sen fick jag för mig att jag skulle springa Höga Kusten maraton – Sveriges hårdaste och vackraste maraton i augusti men sen blev jag drabbad av en megaförkylning så nu har det inte blivit mycket sprungit på sista tiden.  Innan jag blev dålig hann jag dock med att springa halvmaraton 2 ggr på bandet och milen ett tiotal gånger.

Nu i helgen drog vi en weekend i Seoul i Sydkorea där vi han med lite guidade turer, bland annat åkte vi buss till den nordkoreanska gränsen och tittade in landet med kikare. Det var väldigt intressant med tanke på den konflikt som råder. Seoul var en väldigt vacker stad, den var mycket grönare än peking och uppenbart mer välbergad. Peking är väldigt platt men Seoul låg vackert inspräng mellan skogsklädda berg och hade många backar och grön i staden. Lite av asiens svar på San Fransicso kanske man skulle kunna säga?

lite bilder från helgen:

 

Grattis Nordkorea, nu öppnar Dressman!

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0