Beijing

Sådär ja!

Nu är det läge att damma av bloggen igen, Berlin är avslutat, kurserna tillgodoräknade och nu har nästa utmaning börjat - Kanidatuppsats åt Volvo IT och Volvo Lastvagnar i Beijing!
På måndag är det två veckor sedan vi landade i ett ovanligt molnfritt Peking, sedan dess har smogen krypit sig in mellan skyskraporna och alla nya intryck har gjort det svårt att hinna med att rapportera.
För er som är oinvigda i situationen så kommer jag och min studiepolare Filip Holmdahl att befinna oss här i nästan tre månader för att göra ett förhoppningsvis inte helt vedervärdigt utrednings uppdrag åt Volvo som med en akademisk tvist dessutom skall kunna godkännas som en c-uppsats. I korta slängar har vi i uppdrag att på något sätt analysera och utvärdera det "business value" för kunden som uppstår av att implementera Volvos IT-lösningar i försäljnings- och eftermarknads processer. Detta kommer helt klart att bli en utmaning när min tidigare kunskap inom IT-områder stavades "Facebook" (som för övrigt är förbjudet i Kina)
Vi har landat väldigt bra på Volvokontoret och blivit tilldelade varsin bärbar dator, ett eget kontor och inte minst ett passerkort med bild som dinglar runt halsen. Jag vill gärna i min vildaste fantasi att kinerserna på kontoret som jobbat där tar mig för en influgen svensk ledningskonsult som stryker omkring i kontorslandskapet med en kaffekopp och pannan i djupa väck.
Ständigt vid vår sida har vi Erica Wang, jurist och Human resource specialst som ser till att vi inte gör några dumma saker, som att betala för mycket någonstans eller bli överkörda av en buss i den tunga trafiken.
Tiden hittills har hittills gått att försöka få klarhet i vårt uppdrag genom en rad intervjuer med anställda i olika funktioner, allting tar lite extra tid här när varken vår eller de andra anställdas engelska är på topp! På fritiden har vi såklart hunnit med en massa turistande när vi inte legat och tagit igen oss i bubbelpoolen i huset där vi bor.
Här kommer lite bilder:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0