En kväll på sofflocket

Så får det bli!

Internet har inte fungerat de senaste dagarna, men det är lugnt! här i Beijing finns det alltid någonting att sysselsätta sig med på kvällarna. I huset (läs skrapan) vi bor i finns i princip allt i källaren, gym, spa, simhall, bowling, bra mat och shopping och har man tröttnat på det är det bara att kasta sig på soffan och slå på ett avsnitt av Nile City.

Idag har vi varit riktigt duktiga på jobbet. Vi öppnade hårt med att klura ut några smarta frågor till en marknadsföringskvinna på lastvagnsavdelningen och fortsatta hårt resten av dagen med att läsa in oss på teorier. När man skriver uppsats får man tydligen inte bara slänga ur sig vilken okontrollerad smörja som helst utan man måste istället backa upp dem med ett teorietiskt fundament vilket gör det hela så fruktansvärt mycket stelare. Hittils har vi tillämpat Ejjans taktik: "kör bah!" vilket fungerar minst lika bra i vår mening.
Det är riktigt bra att jobba åt en tung arbetsgivar som Volvo, har vi några bra förslag så lyssnar de och under deras vingar får vi auktoriteten att göra lite roligare saker. Planen i den närmsta framtiden är att bli skickade till stad någon annan stans i Kina (som jag aldrig minns namnet på) där bilindustrin har ett starkt fäste, här ska vi sedan knacka dörr och intervjua andra "dealers" som BMW, Audi och Volvo PV och ta temperaturen deras IT-lösningar. För en bilintresserad kommer det bli skitkul!
På fredag ska vi på bilmässan i peking tillsammans med vår chef som vi rapporterar till, motivet med detta för vår del var nog inte mer komplicerat än att det alltid är fint och gå på bilmässa men förhoppningen är att vi ska kunna knyta några kontakter som kan vara värdefulla att intervjua i ett senare skede.

Kommentarer
Postat av: Sara

Vad roligt att du dammat av bloggen Nils! Så kul att läsa hur ni har det! Här hemma är allt som vanligt, klarade IE-tentan förra veckan trots avsaknad av din tenta, skönt! Vi har också varit i runt lite, men i Sverige då... På Saab Aero, Toyota material handling europe och nästa vecka ska vi till ditt favoritföretag scania.



Nu ska jag inte skriva mer men ha det bra och hälsa Fille!

Kram från Linkan

2010-05-01 @ 09:01:08
URL: http://www.xit.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0